Sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija - intenzivan početak nove poslovne godine

05.02.2020.

Sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održana početkom veljače u prostorijama regionalnog ureda Split rezultirala je mnoštvom prijedloga vezanih za aktivnosti HUP-a  općenito. Raspravljalo se o programu rada, temama za naredne sjednice i konferencije za medije, ali i uobičajenim problemima koji su zajednički svim poduzetnicima, a ne samo onima iz Dalmacije. Mnogi od tih problema su dugogodišnji i vrijeme je da se pristupi njihovom rješavanju.

 

Predsjednik Izvršnog odbora Zdravko Plazonić je istaknuo kako treba inzistirati na fleksibilnijem radnom zakonodavstvu, daljnjem rasterećenju bruto plaće, smanjenju broja dana bolovanja na teret poslodavca te smanjenju broja fiskalnih i parafiskalnih nameta, jer su sve to razlozi nekonkurentnosti hrvatskih tvrtki na EU i svjetskom tržištu. Na sjednici je zaključeno kako se Izvršni odbor podružnice treba fokusirati na teme koje bi preko lokalnih medija i suradnjom sa lokalnom zajednicom  trebale pokazati što poduzetništvo znači u Dalmaciji. Svi prisutni su se složili kako HUP treba izraditi komunikacijski plan čiji bi cilj trebao biti poboljšanje percepcije poduzetnika u javnost te jačanje utjecaja i ugleda lokalnog HUP-a. Članovi Izvršnog odbora na sjednici su se dotakli mnogih problema poput zbrinjavanja građevnog otpada, povećanja komunalne naknade u pojedinim gradovima, lošeg Zakona o javno-privatnom partnerstvu koji nije polučio razvojnim projektima, već obrnuto, koči ih, problemima u zdravstvu, školstvu i mnogim drugim. Na sjednici je dogovoreno kako će se zaključci u pisanom obliku poslati centralnom uredu u Zagrebu te dogovoriti sastanak oko budžeta za marketing i komunikaciju s medijima podružnice. Na inicijativu članice Izvršnog odbora Mire Hajdić, sjednici je prisustvovao Edi Perić, predsjednik Splitskog skautskog zbora koji je predstavio projekt  ScoutCity – grad po mjeri djece.

Splitski skautski zbor najstarija je izviđačka organizacija koja djeluje od 1920 godine.

Projekt uključuje izradu digitalne Dječje karte Splita i okolnih gradova (Solin, Kaštela i Trogir) te stvaranje dječjih zelenih zona/kraljevstava (Scout City green realms). Cilj projekta je uključiti svu splitsku djecu – 13.500 učenika te oko 4.000 iz okolnih gradova. Preko aktivnosti projekta želi se doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu i poticati djecu na samoučenje i napredovanje. Perić je pozvao Izvršni odbor dalmatinske podružnice HUP-a da se uključi i podrži projekt preko različitih sponzorskih paketa namijenjenim pojedincima i tvrtkama.
vrh stranice
vrh stranice