Sigurnost opskrbe gorivom i zaštita zdravlja potrošača prioriteti su svih u lancu distribucije

26.03.2020.

Zagreb, 26.3.2020. - Članice HUP- Udruge energetike koje obavljaju distribuciju goriva, poduzele su dodatne mjere zaštite na benzinskim postajama kako bi smanjile rizik prenošenja bolesti COVID-19 i time osigurale siguran rad svojim zaposlenicima te sigurnu kupnju potrošačima. Opskrba gorivom je strateško i sigurnosno pitanje, a u uvjetima izvanrednog stanja distributeri goriva ovime se trude osigurati nesmetanu opskrbu gorivom i zaštititi zdravlje svih građana i svojih radnika.

Uz preporučene mjere Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i županijskih stožera poput zaštitnih maski, rukavica, punktova s dezinfekcijskim sredstavima i povećane učestalosti čišćenja svih radnih površina, na blagajnama su postavljene prozirne pregradne stjenke kojima se podržava mjera socijalnog distanciranja, odnosno bliskog socijalnog kontakta radi sprečavanja širenja virusa. Pojedine članice HUP-a su ugradile takve staklene pregrade na preko 90% svojih benzinskih postaja. Uz primjenu pojačanih higijenskih mjera, ovo je dodatni doprinos benzinskih postaja u sprečavanju širenja zaraze i zaštiti zdravlja kupaca i prodavača.

Apeliramo na sve kupce da se pridržavaju svih preventivnih mjera i slijede upute na maloprodajnim mjestima te da održavaju sigurnu udaljenost u društvenom kontaktu između osoba na maloprodajnom mjestu od minimalno 2 m, poštuju pravila o maksimalnom broju kupaca u prodajnom prostoru ovisno o njegovoj veličini i koriste zaštitne rukavice prilikom rukovanja s mlaznicom za gorivo.

vrh stranice
vrh stranice