Seminar o nefinancijskom izvještavanju

03.06.2016.

2. lipnja 2016. – Potaknuta interesom poslodavaca za temu, Hrvatska udruga poslodavaca organizirala je seminar na temu nefinancijskog izvještavanja., a u okviru projekta „Društveno odgovorno poslovanje za sve“.
Dobar odaziv nazočnih potvrdio je pravodobnost izbora teme i govornika, a imajući na umu otvorena pitanja predstojeće transpozicije odredbi Direktive 2014/95/EU u hrvatsko zakonodavstvo.

Savjetnica u Odjelu za politike EU i međunarodne poslove HUP-a, Biserka Sladović, kao uvod u temu, predstavila je rezultate Studije o nefinancijskom izvještavanju, koja daje uvid u trenutnu praksu nefinancijskog izvještavanja u našoj zemlji. Gordana Ćorić (Vern) predstavila je zanimljivo istraživanje o nefinancijskom izvješćivanju u trgovačkim društvima u portfelju RH te dala nazočnima prijedloge o primjerima kako se DOP može koristiti za povećanje zapošljivosti mladih. Dobar primjer promišljanja društveno odgovornog poslovanja u svim aspektima poslovanja tvrtke dala je gđa Matilda Ivaniš Knez iz Biovege, ovogodišnjeg dobitnika HUP-ove nagrade za primjere dobre prakse DOP-a. Iz Instituta za društveno odgovorno poslovanje, gđa Jasenka Begić, istakla je važnost nefinancijskog izvještavanja u za mala i srednja poduzeća, ali i prisutnima dala uvid u upravo usvojene promjene unutar GRI Smjernica za izvještavanje. Richard Betts, Senior Sustainability Manager (EY), započeo je izlaganje s nekim temeljnim pojmovima održivosti i zašto je ona važna za poduzetnike, a nastavio s globalnim i europskim trendovima u održivosti: GRI, IIRC, te novoj Direktivi 2014/95/EU.

Iz razmjene mišljenja i iskustava koja je nakon izlaganja uslijedila, bilo je vidljivo kako je tema daleko od iscrpljene, a brojni zahtjevi za nastavkom sličnih edukacija govore o zanimanju poduzetnika za temu.

Prezentacije sa seminara preuzmite ovdje:

1 Jasenka Begic - IDOP.pdf
1 CSR Awarenes raising 2.pdf
2 - Gordana Coric - nefinancijsko izvjestavanje i DOP projekti.pdf
3 matilda ivaniš knez.pdf
4 Why Sustainability - Croatia-June2016.pdf
Ovaj projekt financira EU 


vrh stranice
vrh stranice