Radovi u Zračnoj luci Split privode se kraju

19.03.2019.

Radovi u Zračnoj luci Split vrijedni su oko 450 milijuna kuna. Iz Zračne luke Split nadaju se otvaranju novog terminala u lipnju ove godine.

Cijeli projekt Rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala uključuje dogradnju putničkog terminala površine 35.000 četvornih metara, izgradnju pješačkog mosta dužine 120 metara, autobusnog terminala za 50 autobusa i parkirališta za 900 vozila, kao i rekonstrukciju postojećeg terminala. Prilikom posjeta Zračnoj luci Split, ministra Butković novinarima je izjavio da je to najveći infrastrukturni projekt u zračnom prometu u Republici Hrvatskoj.

 

 

 

Radionica za dionike iz zračnog prometa bila je povod za posjet respektabilnom članu HUP-Udruge prometa Zračnoj luku Split, dana 19. ožujka 2019. Navedena radionica jedna je od projektnih aktivnosti za izradu Studije za pružanje mutlimodalnih informacija u prometu u organizaciji Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba. (više na linku: https://www.fpz.unizg.hr/pmmi/2019/03/20/odrzana-4-radionica-s-dionicima-prometnog-sustava/

Sudionici radionice bili su respektabilni članovi HUP-Udruge prometa. Prilikom posjeta novom terminalu g. Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split, ponosno je istaknuo da je u novu sortirnicu prtljage ugrađena najnovija aerodromska tehnologija, koja će zadovoljiti najviše standarde zaštite putnika i prtljage. Istaknuo je da će po završetku svih radova površina Zračne luke Split s novoizgrađenom zgradom terminala iznositi oko 48.000 četvornih metara, što će osigurati daleko višu razinu komfora i servisa putnika.

 

Više o projektu:

Naziv projekta: RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I DOGRADNJI PUTNIČKOG TERMINALA U ZRAČNOJ LUCI SPLIT

Ugovorena cijena: Ugovorena cijena radova prema ponudi Izvođača iznosi 346.652.849,89 kn bez PDV-a, dok je procijenjena vrijednost nabave iznosila 370.000.000,00 kn.

Izvođač: zajednica ponuditelja: Kamgrad d.o.o., Zagreb, Viadukt d.d., Zagreb, KFK TEHNIKA d.o.o, Dugo Selo, Rugvica.

Rok izvođenja radova: 31 mjesec

Završetak radova: srpanj 2019.

Izvor sredstava: vlastita sredstva i kredit razvojne banke

Opis radova: Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala odnosi se na proširenje putničke zgrade na tri etaže na ukupno novih 35.000 m2. Na taj način povećati će se kapacitet terminala na 2.500 putnika u vršnom satu i osigurati visoka kvaliteta usluge. Novim proširenjem predviđa se: vertikalno razdvajanje putnika u dolasku od putnika u odlasku, zatim operativna fleksibilnost prilikom uvođenja Schengenskog režima, sigurnosni pregled predane prtljage u skladu sa standardima koje propisuje Europska unija.

Novina je i izgradnja nove automatizirane sortirnice za prtljagu. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji uključuju i izgradnju novog komercijalnog parkirališta, južno od javne ceste, kapaciteta od 900 parkirnih mjesta s autobusnim terminalom koji će biti izravno povezan pješačkim mostom preko državne ceste s putničkim terminalom.

Izvor: http://www.split-airport.hr

vrh stranice
vrh stranice