Radni sastanak u organizaciji Osječko-baranjske županije

16.11.2012.

S ciljem daljnjeg jačanja partnerskog odnosa između poduzetnika, lokalne samouprave i svih potpornih poduzetničkih institucija, Osječko-baranjska županija organizirala je 16. studenoga 2012. godine u svojim prostorijama radni sastanak na kojem su se predstavili Hrvatska banka za obnovu i razvitak, te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije.

U proteklih 20 godina HBOR podržava gospodarstvo županije

HUPS ciljem daljnjeg jačanja partnerskog odnosa između poduzetnika, lokalne samouprave i svih potpornih poduzetničkih institucija, Osječko-baranjska županija organizirala je 16. studenoga 2012. godine u svojim prostorijama radni sastanak na kojem su se predstavili Hrvatska banka za obnovu i razvitak, te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije.

Tijekom dvadeset godina HBOR je s 4,3 milijarde kuna podržao gospodarstvo županije, a do listopada ove godine odobreno je 719 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine, naglasio je Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, naglasio je kontinuiranu dobru suradnju s HBOR-om, te kako se s povoljnim kreditnim linijama želi osigurati financijski kapital za pokretanje poljoprivrede, kao i gospodarstva. Isto tako je dodao da, iako je Osječka-branjska županija prva po povlačenju sredstava iz EU fondova, i dalje postoje određeni problemi npr. osiguranje financijskih sredstava za predfinanciranje.

Na kraju radnog sastanka zaključeno je da se uz HBOR i HAMAG mogu ostvariti dobre poslovne ideje kojih u ovom dijelu Republike Hrvatske ne nedostaje.
vrh stranice
vrh stranice