Radni ručak s Glavnim državnim inspektorom Robertom Marktom „Uloga Državnog inspektorata u izgradnji društva i razvoju poduzetništva“,

29.11.2011.
Državni inspektorat će se nastaviti 'otvarati' poduzetnicima, raditi na poboljšanju partnerskog odnosa s poduzetnicima i osvještavati svoju društveno odgovornu ulogu, glavna je poruka koju je Robert Markt, glavni državni inspektor odaslao okupljenim poduzetnicima na Radnom ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održanom 29. studenog.
„Prioriteti naših inspektora su kažnjavanje teških oblika kršenja zakona i otkrivanje nepravilnosti u poslovanju. Fokusirani smo na otkrivanje i kažnjavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti, rada na crno, svih oblika nelegalne eksploatacije te na zaštitu potrošača i zaposlenika. Tamo gdje ne naiđemo na teške oblike kršenja zakona nećemo primjenjivati najstrože mjere već ćemo kada je god moguće osigurati mogućnost nastavka poslovanja“, otkrio je Markt.
U državnoj upravi uz Državni inspektorat koji je objedinio djelatnost trgovine, ugostiteljstva, turizma, rudarstva, elektroenergetike, opreme pod tlakom te regulira odnose između radnika i poslodavaca i zaštite na radu, postoje još 22 inspekcijske službe koje su raspršene po raznim ministarstvima, što poduzetnicima često otežava snalaženje i dobivanje potrebnih informacija, upozorila je Anny Brusić, direktorica HUP - Udruge malih i srednjih poduzetnika.
vrh stranice
vrh stranice