Radni ručak s Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa, 4. srpnja 2011. godine KAZNENI ZAKON – NOVI UDARAC PODUZETNICIMA

04.07.2011.

Na Radnom ručku u organizaciji HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika, hrvatski poslodavci su imali priliku razgovarati s Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa, o pravosuđu kao preduvjetu uspješnog gospodarstva. Pravila moraju biti jasna, a predloženim kaznenim zakonom ne može nas se izjednačavati s kriminalcima, poručili su poslodavci već u samom uvodu radnog ručka Udruge malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.
Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika istaknuo je kako je pravosuđe iznimno važno, kako za završetak pregovora s EU, ali još i više za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini. Pravnu sigurnost, veću učinkovitost pravosudnog sustava, ubrzavanje sudskih postupaka, potpunu primjenu i provođenje zakona i propisa, donošenje novih propisa uz konzultacije s gospodarstvom te uz procjenu njihovih učinaka poduzetnici navode kao najčešće i najvažnije zahtjeve vezane uz pravosuđe.
Petar Lovrić naglasio je kako su se poboljšanja i reforme u pravosuđu desile i treba ih nastaviti provoditi ali poduzetnici, vjerojatno zbog dugotrajnog lošeg stanja, još uvijek nemaju dovoljno povjerenja u pravosuđe ili barem očekuju da se poboljšanja brže dešavaju i donose boljitak u gospodarstvu.
vrh stranice
vrh stranice