RADNI RUČAK: Ministar Vrdoljak odao priznanje poslodavcima

29.01.2013.

Na Radnom ručku HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva odao je zasluženo priznanje poduzetnicima i poslodavcima za njihov doprinos gospodarstvu zemlje, punjenju državnog proračuna i zapošljavanju građana.
„Investicijska računica je neumoljiva i pokazuje da se u Hrvatsku trenutno ne isplati ulagati. Mi tu računicu moramo hitno popraviti i to na način da se zapitamo kako stvoriti bolje uvjete za poslovanje. Resornog ministra i Vladu želimo potaknuti u namjeri da popravi investicijsku klimu“, rekao je u uvodnom obraćanju Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a.
„Paralelno s privlačenjem investicija treba se smanjivati i birokracija i pritisak na poduzetnike“, poručio je Petar Lovrić, predsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika.
„Investicije su posljedica okruženja, one ne padaju 's neba', a država je tu da osigura povoljno okruženje za investicije“, izjavio je Vrdoljak te je najavio da će do ljeta Vlada završiti gospodarsku strategiju kojoj će u fokusu biti poticanje inovacija i konkurentnosti domaćeg gospodarstva.
Ministar je najavio skoro donošenje Zakona o strateškim investicijskim projektima koji će ubrzati proceduru investiranja, najavio je u roku od mjesec dana otvaranje niz natječaja za obnovu javnih zgrada po principu povećanja njihove energetske efikasnosti, a obećao je i bolju međuresorsku suradnju pri realizaciji investicijskih projekata.
Ministar je najavio da Vlada radi sve što može na amortiziranju negativnog učinka izlaska Hrvatske iz sporazuma CEFTA što je posljedica skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a obećao je i da će zaokretom u pristupu energetskoj politici u roku od godinu dvije pojeftiniti prirodni plin kao glavni energent domaće industrije.
(Fotograf: Rene Karaman)
vrh stranice
vrh stranice