Radionica Prijenos poslovanja - važnost pripreme osnivača, nasljednika, poduzeća i obitelji izazvala veliki interes Splićana

11.11.2019.

U sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, u suradnji CEPOR-a, Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Split i Croatia osiguranja, održala se radionica Prijenos poslovanja – važnost pripreme: osnivača, nasljednika, poduzeća i obitelji.

Tijekom zanimljivog izlaganja, predavač Boris Vukić, konzultant s iskustvom u savjetovanju poduzetnika, potaknuo je prisutne na razmišljanje o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa. Odluka o budućnosti poduzeća je aktualna za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj, budući da je gotovo trećina poduzetnika u šestom desetljeću života i godinama kada je potrebno razmišljati ali i djelovati po pitanju prijenosa poslovanja. U panel raspravi su sudjelovali, Marina Lovrinčević sa Ekonomskog fakulteta u Splitu, Helena Budiša, UHY HB Ekonom i Marijan Kegalj, Electronic Security koji su raspravljali o različitim načinima prijenosa poslovanja. Cilj radionice je bio potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti. S obzirom da su na radionici prisustvovali  vlasnici, ali i budući nasljednici obiteljskih poduzeća, Splićani očito žele spremno dočekati budućnost.

vrh stranice
vrh stranice