Radionica Mentalni fitness u Splitu

21.10.2021.

21. listopada, u prostorijama HUP-ovog Regionalnog ureda u Splitu, održala se radionica na temu Mentalni fitness – Kako razviti tri glavna mentalna mišića i napredovati u izazovnim vremenima. Dobra mentalna kondicija doprinosi boljoj izvedbi, povećanom osjećaju blagostanja i mira te funkcionalnijim međuljudskim odnosima.

Na zanimljivoj radionici koju je vodila psihologinja Sandra Čanić, prisutni su se upoznali s konceptima pozitivne inteligencije i mentalnog fitnessa kao i s programom namijenjenom za razvoj Kvocijenta pozitivne inteligencije ili PQ-a. Ovaj koncept je na svjetskoj razini prepoznat kao jedno od vodećih inovativnih rješenja iz područja mentalnog zdravlja osobito primjenjivih u poslovnom okruženju. Podaci prikupljeni u istraživanjima u kojima je sudjelovalo preko 500.000 sudionika pokazali su da je PQ pouzdan prediktor doživljaja sreće, efikasnosti izvršenja zadataka te općenito pouzdan indikator toga u kojoj mjeri se nosite s različitim životnim izazovima u odnosu na svoj potencijal. Mentalna kondicija osobe je mjera snage pozitivnih mentalnih mišića (mudrost) u odnosu na negativne mišiće (saboteri). Mentalna kondicija utječe na naš kapacitet suočavanja sa životnim izazovima na funkcionalan način, utječe na razinu našeg mentalnog stresa, na jasnoću i fokus pri rješavanju problema te na vrstu, intenzitet i trajanje emocija koje doživljavamo. Pozitivna inteligencija je sposobnost da odgovorimo na životne izazove pozitivnim, ali i negativnim načinom razmišljanja, a utječe na zdrave i funkcionalne odnose s drugima te osobno stanje smirenosti i blagostanja.

Sandra Čanić ima višegodišnje iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima, razvoja menadžmenta te edukativnog i savjetodavnog rada. Kao psihologinja, psihoterapeutkinja te konzultantica za organizacijski razvoj, posvećena je podršci kako pojedincima, tako i timovima i organizacijama u procesu promjene i razvoja.

 

vrh stranice
vrh stranice