ProInvest: Prezentacije ključnih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva

21.02.2013.

Investicije u javnom i privatnom sektoru, uz iscrpnije korištenje novca iz EU fondova ključ su za oporavak hrvatskoga gospodarstva. Pokretanjem novog investicijskoga ciklusa, Vlada RH očekuje preokret negativnih trendova, djeluje na stvaranju pozitivne ulagačke klime, poboljšanju likvidnosti u gospodarstvu, jačanju konkurentnosti i povratku poslovnog optimizma.
U ostvarenju ambicioznog plana javnih ulaganja i poticanja privatnih investicija, radne skupine za investicije i EU fondove na dnevnoj osnovi identificiraju probleme i otklanjaju prepreke pri realizaciji investicija. Novim zakonskim rješenjima Vlada nastoji poticati ulaganja, poboljšati investicijsku klimu, olakšati restrukturiranje gospodarstva, zadržati i otvoriti što više radnih mjesta. Istodobno, poduzetnicima su za financiranje projekata na raspolaganju povoljni kreditni programi HBOR-a, potpore u sklopu Poduzetničkog impulsa i garancije HAMAG-a, a uz mjere aktivne zapošljavanja velike su mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije u koju Hrvatska ulazi 1. srpnja 2013.
U Splitu će o ključnim Vladinim mjerama govoriti Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva prezentirat će “Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime“. Veljko Ostojić, ministar turizma prikazat će investicije u turizmu, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta govorit će o povedbi programa Poduzetnički impuls u 2013., Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013., Boris Lalovac, zamjenik ministra financija izvijestit će o prvim iskustvima u provedbi Zakona o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, dok će Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU ukazati na mogućnosti financiranja investicija kroz fondove Europske unije, a Anton Kovačev, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak o kreditnim programima HBOR-a u 2013.
U panel diskusiji o poticanju investicija temeljem zakonskih propisa, investicijskom ciklusu u turizmu te kreditnim programima HBOR-a, koja uključuje pitanja sudionika događaja sudjeluju Branko Grčić, Ivan Vrdoljak, Veljko Ostojić, Anton Kovačev, Davor Majetić i Damir Novinić, dok u panel diskusiji o mogućnostima restrukturiranja poduzeća koje pruža Zakon o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, mogućnostima financiranja investicija iz EU fondova, Poduzetničkom impulsu te mjerama Aktivne politike zapošljavanja, koja uključuje pitanja sudionika događaja sudjeluju Tatjana Dalić, Gordan Maras, Boris Lalovac, Jakša Puljiz i Darko Liović.
Ministri iz Vlade posjetit će nekoliko hrvatskih gradova: Split 25. veljače, Osijek 11. ožujka, Varaždin 25.ožujka, Rijeka 8. travnja i Zagreb 22. travnja 2013.

Prijavite se na mail: proinvest@vlada.hr

Prijavni obrazac za događaj možete preuzeti ovdje
vrh stranice
vrh stranice