Primjena ICT-a u poboljšanju poslovnih procesa

09.04.2014.

Veliki interes poduzetnika na radionici u Osijeku

Nakon uspješno provedenih radionica u Zagrebu i Splitu, a s ciljem što bolje informiranosti poduzetnika i jačanja njihove konkurentnosti te povodom otvaranja EU natječaja, HUP-Udruga informacijskih i komunikacijskih djelatnosti (HUP-UIKD) u suradnji sa Učilištem Algebra uz podršku HUP-a Regionalnog ureda Osijek, održana je u Osijeku 8. travnja 2014. godine radionica pod nazivom: „Primjena ICT-a u poboljšanju poslovnih procesa“.
Radionica se sastojala od predavanja, individualnih konzultacija te predstavljanja dosadašnjih primjera dobre prakse iz ICT sektora koji su ostvarili financiranje iz EU fondova. Zainteresirani poduzetnici, vrlo su aktivno sudjelovali postavljajući velik broj pitanja predavačima - Ivan Ante Nikolić (Blink, voditelj radne skupine za EU fondove u HUP – Udruzi informatičke i komunikacijske djelatnosti) i Mario Protulipac (Algebra, predavač na programima vezanim uz pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova) te su, dobivši mnoge odgovore i savjete kako se prijaviti na EU natječaj i dobiti bespovratna sredstva, izrazili zadovoljstvo održanom radionicom.

U okviru natječaja "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa" ponuđeno je više od 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ICT projekte i rješenja, odnosno od 150 do 750 tisuća kuna po projektu (sufinanciranje do 85% ukupne investicije), a mogu se prijaviti mikro, mali i srednji poduzetnici koji smatraju da bi ulaganjem u ICT mogli poboljšati svoje poslovne procese i konkurentnost. Potpore ovog natječaja pružit će se za analizu postojećih poslovnih procesa, kao i njihovu modernizaciju, inovaciju i digitalizaciju, uključujući i izdatke informatičke opreme i softvera, a cilj je potaknuti uvođenje naprednih e-poslovnih modela i potaknuti razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzeća.
Zbog velikog interesa, HUP Regionalni ured Osijek, a na traženje članova organizirat će predstavljanje ovog EU natječaja i u Slavonskom Brodu, 17. travnja 2014. godine.
.

vrh stranice
vrh stranice