Prezentacija cjeloživotnog učenja u Đuri Đakoviću

30.09.2014.

U Đuri Đakoviću predstavljena je namjera osnivanja Centra metalskih kompetencija koji će omogućiti zaposlenicima metalskog sektora priznanje prethodno stečenog znanja radnika, kao i razvoj obrazovnih programa usklađenih sa zahtjevima industrije i tržišta.
Projekt osnivanja Centra metalskih kompetencija ciljano se promovirapo regijama u kojima je koncentrirana većina metalskih djelatnosti, a za Brodsko-posavsku županiju metalski sektor je nositelj razvoja i zaposlenosti. Zato je nakon prezentacije održane u Zagrebu sredinom rujna, Slavonski Brod drugi grad u kojem se održava prezentacija cjeloživotnog učenja u metalskom sektoru.

Jedna od ključnih zadaća CEMEKA jest utjecati na preduvjete koji su neophodni za priznavanje znanja i vještina radnika koje su stekli u dosadašnjem radu, ali nemaju formalnu diplomu. Dodatno, dinamična promjena tehnologija konstantno traži nova znanja i vještine, a obrazovni sustav u Hrvatskoj trebao bi školovati učenike odgovarajući na takve zahtjeve industrija, no standardi i programi u tom segmentu ne postoje. Stoga će CEMEKO zastupati poslodavce i sindikate koji se učlane u Centar te će surađivati s institucijama nadležnim za obrazovanje, zapošljavanje i gospodarski razvoj u Republici Hrvatskoj poput: Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva odgoja, obrazovanja i sporta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i drugim relevantnim institucijama.
„Đuro Đaković kroz interne edukacije ili ugovore s obrazovnim institucijama tijekom cijele godine ulaže značajna sredstva u razvoj specifičnih znanja svojih radnika kako bi ostvarili visoku razinu kvalitete proizvoda. Putem CEMEKA očekujemo da ćemo ostvariti preduvjete za priznavanje kvalifikacija zaposlenicima s radnim iskustvom koji imaju sve potrebne kompetencije, a nemaju formalne kvalifikacije. Projekt je prepoznao regionalne specifičnosti i time će podržati jačanje konkurentnost naše kompanije na tržištu, ali i konkurentnost metalske industrije u našoj regiji.“ – izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

„Poslodavci i sindikati u metalskom sektoru su preuzeli inicijativu u premošćivanju jaza u obrazovnom sustavu jer smatraju da je osposobljavanje radnika zajednička odgovornost socijalnih partnera. Nadamo se da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nastaviti s pružanjem konkretne podrške jer je riječ o inicijativi koja nosi brojne koristi za tržište rada.“ – izjavila je Marija Šutina, direktorica HUP- CRO industrije.

„Sindikati smatraju da je ovo potreban iskorak za radnike i poslodavce te će projekt pomoći našim članicama da budu konkurentniji na tržištu. CEMEKO predstavlja novu uslugu koju Sindikat nudi svojim članicama u cilju razvoja njihovih kompetencija“ – izjavio je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske- Industrijski sindikat.

Nakon Slavonskog Broda, projekt Centra za cjeloživotno učenje predstavit će se u Varaždinu i Puli tijekom listopada.
vrh stranice
vrh stranice