Predstavnici Ministarstva pravosuđa održali radionicu u HUP Regionalnom uredu Rijeka na temu Izmjene i dopune Ovršnog zakona

09.02.2018.

U petak 09. 02. 2018., za članove HUP-a, predstavnici Ministarstva pravosuđa: Dalibor Ružić, voditelj Odjela za opće propise građanskog procesnog prava i Ivan Turčić, viši upravni savjetnik u Odjelu za opće propise građanskog procesnog prava održali su radionicu na kojoj su predstavili izmjene Ovršnog zakona koje su stupile na snagu u kolovozu i rujnu 2017.
Predavači su, uz detaljan prikaz Izmjena Zakona, odgovorili i na brojna pitanja s kojima se poslodavci susreću u praksi, među kojima su se kao najvažnijima istaknuli problem redoslijeda pri ovršnom postupku u slučajevima kada postoji više ovrha, pri čemu je jedna je pokrenuta pri FINA-i, a drugu provodi poslodavac, uplate na zaštićeni račun, rok od 60 dana i dr.

Uz prikaz izmjena posebno su se osvrnuli i na rad radne skupine zadužene za izradu novog teksta Ovršnog zakona, pri čemu je nazočne predstavnike poslodavaca najviše zanimalo postoji li mogućnost da se u novom Zakonu poslodavce oslobodi postupka provođenja ovrhe na plaći radnika.

Nakon radionice uslijedila je i rasprava, na kraju koje su predstavnici ministarstva zamolili da se sva pitanja na koja nisu stigli odgovoriti upute na: hup-rijeka@hup.hr te će ih stručne službe HUP-a uputiti Ministarstvu pravosuđa i na njih će dobiti odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
vrh stranice
vrh stranice