Predstavnici HUP-Koordinacije socijalne skrbi s ministricom Bedeković

15.10.2019.

Predstavnici HUP-Koordinacije socijalne skrbi sastali su se s ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izv. prof. dr. sc. Vesnom Bedeković 15. listopada 2019.

Na zajedničkom sastanku razgovaralo se o važnosti donošenja Metodologije za utvrđivanje cijena socijalnih usluga koje se pružaju u mreži socijalnih usluga, pravilniku o stručnim i prostornim standardima za pružanje usluga u mreži, mogućnosti novog ugovaranja osobito na području Slavonije i ruralnim sredinama te o nastavku suradnje vezano uz korekciju cijena u djelatnosti socijalne skrbi.

Predstavnici HUP-a također su ministricu upoznali s prijedlogom uvođenja vaučera u sustav socijalne skrbi prema kojem bi korisnik bio u mogućnosti birati ustanovu u koju će biti smješten što je ministrica pozdravila i rekla da će razmotriti prijedlog. 

Uz ministricu Bedeković na sastanku su sudjelovali Marija Pletikosa, državna tajnica; pomoćnica ministrice Nada Zrinušić i Ivančica Mamek Jagić, sektor za razvoj socijalnih usluga i koordinaciju pružatelja usluga

 Od predstavnika HUP Koordinacije socijalne skrbi sastanku su prisustvovali predsjednik Udruge Pavo Ćorluka te Nikola Joksović, Željka Jagetić, Đurđa Vizjak i Marijana Filipić.

vrh stranice
vrh stranice