Predstavnici HUP-a u Ministarstvu uprave

30.03.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave dr. sc. Ivan Kovačić održao je sastanak sa predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na temu problema u provođenju Zakona o ustanovama, a s kojom se susreću ustanove koje obavljaju djelatnosti obrazovanja, zdravstvene njege i rehabilitacije, zdravstvene i socijalne skrbi.
U razgovoru je naglašena neusklađenost Zakona o ustanovama sa drugim propisima osobito Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o socijalnoj skrbi, Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te zakonima iz nadležnosti Ministarstva financija.

Istaknuta je potreba da se Zakon o ustanovama modernizira uvažavajući poduzetničku i tržišnu slobodu kao temelje gospodarskog ustroja Republike Hrvatske kao i da država osigura svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu. Kako predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca smatraju da se u režimu važećeg Zakona o ustanovama stvaraju nepotrebne pravne barijere u ostvarivanju poduzetničkih i tržišnih sloboda dogovoreno je da će uputiti inicijativu i prijedloge za unaprjeđenje zakonodavstva kojim se regulira rad ustanova.

Tekst i fotografija preuzeti su sa stranica Ministarstva uprave.
vrh stranice
vrh stranice