Predstavljanje rezultata HUP-ovog Istraživanja tržišta duhanskih proizvoda u RH za 2020.g.

10.06.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca je u suradnji sa agencijom Ipsos d.o.o. pokrenula projekt istraživanja u cilju što preciznije i potpunije procjene utjecaja tržišta neoporezovanih duhanskih proizvoda na tržištu tvornički proizvedenih cigareta i oporezovanog brandiranog duhana u Hrvatskoj.

Rezultati novog istraživanja za Hrvatsku za 2020.g. su pripremljeni te Vas kao relevantne partnere želimo o istima informirati, a kako bi zajednički definirali moguće aktivnosti suzbijanja rasta tržišta duhanskih proizvoda u Hrvatskoj na koji nije plaćen porez.

Ovim putem obaviještavamo Vas da će se prezentacija „Istraživanje tržišta duhanskih proizvoda u RH 2020.g.održati u srijedu 09. lipnja 2021. s početkom u 10.00 sati u prostorijama HUP-a na kojoj će sudjelovati:

Davor Tolić, research menadžer Ipsosa

dr. sc. Iva Tomić, glavna ekonomistica HUP-a

Sanja Smoljak Katić, direktorica granskih udruga i voditeljica HUP-Koordinacije za duhanske proizvode

U zajedničkom je interesu svih sudionika duhanskog tržišta i javnosti da se pokuša riješiti rastući problem tržišta duhanskim proizvodima u Hrvatskoj na koji nije plaćen porez. Jedan od predloženih aktivnosti HUP-a je upravo provođenje istraživanja kako bi se utvrdila incidencija različitih duhanskih proizvoda te veličina i oblici legalnog, odnosno ilegalnog tržišta duhanskih proizvoda u Hrvatskoj.

Prezentacija će se održati u HUP-u a i na Youtube kanalu HUP-a, u trajanju od sat vremena.

vrh stranice
vrh stranice