Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ za poslodavce

04.02.2013.

S ciljem da i ove godine poslodavci s područja Osječko-baranjske županije budu u samom vrhu po korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja u RH, HUP-Regionalni ured Osijek organizirao je prezentaciju mjera poticanja zapošljavanja za poduzetnike u suradnji s HZZ Područni ured Osijek. Produžena primjena postojećih mjera iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu nastavlja se i u 2013. godini, uz redefiniranje kriterija za olakšano korištenje pojedinih mjera koje su u primjeni od 15. siječnja.
Za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja u 2013. godini Vlada RH je u državnom proračunu osigurala 454 milijuna kuna. U 2012. godini mjerama aktivne politike zapošljavanja u Osječko-baranjskoj županiji obuhvaćeno je 4.254 nezaposlenih osoba, istaknuo je na prezentaciji Miroslav Vanek, rukovoditelj odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ Područni ured Osijek.
Mjere aktivne politike zapošljavanja podijeljene su u sedam paketa mjera: za mlade, posebne skupine, osobe sa invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobe, nezaposlene osobe pripadnike romske nacionalne manjine, te za poslodavce u teškoćama. Za poslodavce, članove HUP-a s područja Vukovarsko-srijemske županije, zainteresirane za poticanje i sufinanciranje zapošljavanja, HUP-Regionalni ured Osijek tijekom veljače organizirat će predstavljanje mjera HZZ u Vinkovcima i Vukovaru.
vrh stranice
vrh stranice