Predsjednik HUP-a na manifestaciji „Open Days 2013“ u Bruxellesu

07.10.2013.

Tradicionalna manifestacija europskih regija i gradova i ove se godine održava u Bruxellesu u razdoblju od 7. do 10. listopada, a BUSINESSEUROPE, krovna udruga europskih poslodavačkih organizacija domaćin je jedne panel rasprave koja će se održati 9. listopada u prostorima Odbora regija.

Rast i konkurentnost europske industrije ključni je prioritet BUSINESSEUROPE za 2013. i stoga panel rasprava koju organizira BUSINESSEUROPE ima za temu „Ulogu europskih regija u poticanju industrijske konkurentnosti i rasta“. Uz predsjednika HUP-a, g. Mudrinića, na panelu će sudjelovati i Daniel Calleja – Crespo, glavni direktor Opće uprave za poduzetništvo i industriju Europske komisije, Christian Helmenstein, glavni ekonomist Federacije austrijskih industrija, dok će uvodno obraćanje održati glavni direktor BUSINESSEUROPE-a Markus Beyrer.
Ova rasprava ima za cilj objasniti ulogu europskih regija u poticanju industrijske konkurentnosti i rasta, a bavit će se temama poput: uloge Kohezijske politike 2014-2020, financiranja industrijskog rasta, regionalnim klasterima, ulozi energije u procesu re-industrijalizacije te razmjenom primjera dobre prakse, dok će se dodatno g. Mudrinić osvrnuti na očekivanja Hrvatske kao nove članice Europske unije i na ulogu njezinih regija u procesu re-industrijalizacije.
vrh stranice
vrh stranice