Poziv na prijavu na EEPA natječaj

17.03.2014.

EEPA - European Enterprise Promotion Awards su priznanja koje Europska Komisija dodjeljuje institucijama koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva. Na natječaju sudjeluju sve zemlje članice Europske Unije, te Island, Norveška, Srbija i Turska, a prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su nacionalne organizacije, općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije. Hrvatska će nominirati dva najbolja projekta na nacionalnoj razini i kandidirati ih za dodjelu nagrada na europskoj razini. Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 12. travnja 2014.
Glavni cilj i svrha EPPA-e jest prepoznati i dati priznanje uspješnim inicijativama za poticanje poduzetništva, predstaviti primjere dobrih politika i praksi, povećati svijest o ključnoj ulozi poduzetništva u razvoju europskog gospodarstva te ohrabriti nove potencijalne poduzetnike. Još od 2006. godine kada su nagrade prvi puta dodijeljene, postalo je jasno da one ne predstavljaju samo rezultat natjecanja već prvenstveno služe podizanju svijesti o važnosti poduzetništva i na nacionalnom i na europskom nivou.

Svaki prijavitelj može prijaviti najviše jedan projekt za samo jednu od ponuđenih šest kategorija:
• Poticanje poduzetničkog duha (posebice među mladima i ženama)
• Ulaganje u poduzetničke vještine(unapređenje poduzetničkih, stručnih, i menadžerskih znanja)
• Poboljšanje poslovnog okruženja
• Poticanje internacionalizacije poslovanja
• Potpora razvoju „zelenog“ tržišta i učinkovito korištenje resursa
• Odgovorno i „uključujuće“ poduzetništvo (društveno odgovorno i održivo poslovanje)

Dodjela priznanja europskim pobjednicima u svih šest kategorija te ukupnom pobjedniku koji će dobiti Nagradu velikog europskog žirija održat će se na svečanoj ceremoniji u listopadu 2014. u Napulju na koju će biti pozvani svi nominirani.

Sve informacije o načinu prijave možete naći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta http://www.minpo.hr/default.aspx?id=542
vrh stranice
vrh stranice