Potpisan Ugovor o sufinanciranju PUMA programa za 2013. godinu s Brodsko-posavskom županijom

06.02.2013.

HUP u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo Brodsko-posavske županije već sedam godina provodi "Program usavršavanja menadžera - PUMA". PUMA programom provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije.
Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktor HUP-a, 5. veljače potpisali su ugovor o sufinanciranju PUMA programa za 2013. godinu.
Edukaciju u Programu usavršavanja menadžera završilo je više od 750 ljudi koji na seminarima na jednom mjestu mogu dobiti odgovore na brojna pitanja koja im se pojavljuju u redovitom poslovanju. Župan je naglasio kako financijski iznos za PUMA program nije velik ali je učinak na gospodarstvo značajan s obzirom da se uspjeh temelji na znanju.
Jakelić je istaknuo kako je Brodsko-posavska županija među prvima prepoznala vrijednost ulaganja u cjeloživotno učenje koje bi se trebalo podrazumijevati u okruženju u kojem poslujemo, osobito imajući u vidu skoro pristupanje EU. U statističkim usporedbama, u području ulaganja u cijeloživotno učenje u odnosu na zemlje EU stojimo vrlo nisko pa produljenje ovog ugovora s ciljem educiranja poduzetnika i studenata govori u prilog tome kako trebamo biti maksimalno osviješteni po pitanju ulaganja u ljudske resurse.
vrh stranice
vrh stranice