Potpisan Ugovor o sufinanciranju PUMA programa za 2013. godinu s Brodsko-posavskom županijom

05.02.2013.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Brodsko-posavskom županijom, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, već sedam godina provodi "Program usavršavanja managera - PUMA". PUMA programom provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, a kroz održavanje jednodnevnih seminara tijekom godine sa eminentnim predavačima, te aktualnim temama.
Tim povodom 05. veljače je u Velikoj vijećnici potpisan ugovor o sufinanciranju PUMA programa za 2013. godinu koji su potpisali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i zamjenik glavnog direktor HUP-a Bernard Jakelić.
Župan Marušić je istaknuo kako je kroz edukaciju u Programu usavršavanja menadžera prošlo preko 750 ljudi koji su zadovoljni informacijama koje na istima dobivaju, obzirom da na jednom mjestu mogu dobiti odgovore na brojna pitanja koja im se pojavljuju u redovitom poslovanju. Župan je dodao kako financijski iznos za PUMA program nije velik ali je ečinak na gospodarstvo značajan, obzirom da se uspjeh temelji na znanju.
Jakelić je naglasio kako je Brodsko-posavska županija među prvima prepoznala vrijednost ulaganja u cjeloživotno učenje koje bi se trebalo podrazumijevati u okruženju u kojem poslujemo te u trenutcima pristupanja Europskoj uniji, posebno iz razloga što u statističkim usporedbama u području ulaganja u cijeloživotno učenje u odnosu na zemlje EU stojimo vrlo nisko. Ovaj ugovor i edukacija govori u prilog tome kako trebamo biti maksimalno osviješteni po pitanju ulaganja u ljudske resurse.
vrh stranice
vrh stranice