Potpisan Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Virovitičko-podravske županije

08.07.2022.

U Virovitici, 08. srpnja 2022. godine potpisan je Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Virovitičko-podravske županije. Osim župana Igora Androvića, Sporazum, kojim se osniva i uređuje rad Gospodarsko-socijalnog vijeća na razini Virovitičko-podravske županije, a radi uspostave trostranog socijalnog dijaloga i međusobne suradnje Županije i socijalnih partnera, potpisali su - Mato Stanković ispred Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Ivan Sarić ispred Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Branka Pavoković ispred Matice hrvatskih sindikata i Andrej Malek ispred Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Ovom potpisivanju Sporazuma nazočili su i pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu VPŽ Ivan Horvat, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasna Abramović, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

Prema Sporazumu o osnivanju GSV-a Virovitičko-podravske županije isti čini po tri predstavnika Županije, tri predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca te po jedan član sindikalnih središnjica potpisnika Sporazuma.

Zadovoljstvo potpisanim Sporazumom izrazio je i Ivan Sarić, direktor HUP – Regionalnog ureda Osijek koje pokriva svih pet slavonskih županije, koji je istaknuao da je zadaća HUP-a sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća. To je tripartitno tijelo sastavljeno od partnera, a mi kao HUP smo socijalni partneri ispred poslodavaca i jedina reprezentativna udruga na nivou poslodavaca u Republici Hrvatskoj. Uvijek gledamo da u tim županijskim vijećima sudjeluju baš poduzetnici s tog područja i to iz različitih djelatnosti, kako bi mogli dati svoj obol u radu ovog savjetodavnog tijela. Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca u Gospodarsko-socijalnom vijeću Virovitičko-podravske županije bit će Spider Grupa d.o.o. iz Pitomače, Optimum d.o.o. iz Virovitice i Ciprijanović d.o.o. iz Orahovice.

Više pogledati na: http://www.vpz.hr/2022/07/08/potpisan-sporazum-osnivanju-gospodarsko-socijalnog-vijeca-viroviticko-podravske-zupanije-s-ciljem-zastite-promicanja-gospodarskih-socijalnih-prava-interesa-radnika-poslodavaca/
vrh stranice
vrh stranice