POSEBNI UGOVORI-Zaključak sa 3.sjednice

07.06.2013.

Socijalno vijeće za turizam, kojeg čine predstavnici poslodavaca – HUP Udruge ugostiteljstva i turizma i UPUHH-a, te predstavnici sindikata: Sindikata turizma i usluga Hrvatske i Sindikata Istre i Kvarnera na svojoj 3. sjednici, održanoj dana 7. lipnja 2013. u Zagrebu, a vezano za od strane sindikata izloženu problematiku tzv. Posebnih ugovora donijelo je sljedeći zaključak:
Socijalno vijeće za turizam donosi zajedničku preporuku za postupanje, vezanu za tzv. „posebne ugovore“, u kojoj se definira da je najniža razina za koju se mogu potpisivati „posebni ugovori“ razina rukovoditelja organizacijske jedinice, a ukupan broj takvih ugovora ne može biti veći od 15 % od ukupnog broja zaposlenih kod pojedinog poslodavca.

Predmetni zaključak kao zajednički stav socijalnih partnera kao takav nije propisan ni jednim propisom te ima samo značenje preporuke za postupanje u praksi.

Postupanje suprotno ovoj preporuci za posljedicu će imati akcije sindikata s ciljem sprječavanja eventualne zlouporabe instituta ugovora s posebnim ovlastima.
vrh stranice
vrh stranice