Polaznici programa u posjeti poduzeću Holcim Hrvatska

20.10.2011.

Program usavršavanja mladih „START ME UP“ kojeg Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka u suradnji sa Istarskom županijom, Odjelom za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković“ i START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi provodi s ciljem promicanja poduzetničke kulture među mladima, jačanja povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te povećanja konkurentnosti mladih na tržištu rada započeo je s provedbom.
Polaznici programa do sada su sudjelovali na dva seminara - „Radno pravo u Hrvatskoj i Europskoj uniji“ te „Timski rad“, a ujedno su se i pobliže upoznali s radom Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije.

Također, polaznici programa usavršavanja „START ME UP“ posjetili su Holcimovu tvornicu u Koromačnu, gdje su Gorana Sandrić i Jasmina Puškarić iz odjela ljudskih potencijala kroz radionicu o selekcijskom postupku pri zapošljavanju sudionicima omogućili stjecanje novih znanja. Gorana Sandrić, direktorica ljudskih potencijala, predstavila je polaznicima Holcim Grupu i poslovanje Holcima u Hrvatskoj, a Jasmina Puškarić, suradnica u selekciji, održala je radionicu o selekcijskom postupku pri zapošljavanju iz perspektive poslodavca.

Kroz praktične primjere iz prakse pokrivene su teme životopisa, testiranja, simulacija, intervjua i procjene kandidata. Sudionici su postavljali brojna pitanja o pravilima pisanja životopisa, o trajanju procesa selekcije i ulaganju u edukaciju, a na kraju je održana i kratka simulacija intervjua.
vrh stranice
vrh stranice