Poduzetnici budućnosti: Uručenje priznanja učenici Ekonomske škole Požega za natječaj HUP-a Poduzetnici budućnosti

29.10.2018.

Predstavnik HUP-a, Zdravko Jelčić, direktor tvrtke Spin Valis d.d.,  uručio je 24. listopada 2018. priznanje učenici Ekonomske škole Požega za sudjelovanje u natječaju HUP-a Poduzetnici budućnosti.
 
Ekonomska škola Požega dobitnica je nagrade u iznosu 5.000,00 kn za projekt „Peleti od ovčje vune“ koji čuvaju vlagu i mogu se  koristiti kao ekološko gnojivo u poljodjelstvu, vrtlarstvu i cvjećarstvu. Cilj  projekta je spriječiti uništavanje vune i zagađenje okoliša.

 U 2018. Hrvatska udruga poslodavaca slavi 25 godina rada i tim povodom su   organizirali natječaj „Poduzetnici budućnosti“ kojim žele promovirati rad udruge, ali i  promovirati poduzetništvo, poticati na edukaciju o poduzetništvu i pokretanje poduzetničkih inicijativa među mladima u srednjim školama u RH, njihovim roditeljima te unutar lokalnih zajednica.

 

Natječaj se odvijao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na natječaj je bilo prijavljeno 175 projekata, nagradni fond je iznosio 250.000,00 kn, nagrađeno je 25 projekata, pravo sudjelovanja imali su učenici pojedinačno, u skupinama ili nastavnici.
vrh stranice
vrh stranice