Poduzetnici budućnosti: Uručena nagrada učenicima Srednje strukovne škole Antuna Horvata u Đakovu

22.11.2018.

19.11.2018. u strukovnoj školi Antuna Horvata u Đakovu održana je još jedna dodjela nagrade „Poduzetnici budućnosti“ onim učenicima koji su sudjelovali na natječaju. Dodjelu nagrada pratilo je oko 40 učenika i 6 profesora.


Nagrada je dodijeljena za projekt Prijenosni hladnjak, a nagradu je uručio Mislav Mihalj, direktor regionalne prodaje u tvrtki HEMCO d.o.o. iz Đakova.

Učenicima je Mislava Mihalj predstavio rad HUP-a i istaknuo: „Poduzetništvo je budućnost svake zemlje i jedan od glavnih kotača koje gura gospodarstvo. Biti poduzetnik je izazov, prvenstveno zbog birokratskih prepreka, manjka radne snage i velikih državnih nameta. Nas kao velike proizvođače zaštitne opreme u tekstilnoj industriji dodatno opterećuje i nelojalna konkurencija iz Kine koja plasira velike količine zaštitne opreme neodgovarajuće kvalitete po znatno nižim cijenama. Dugoročno gledano takva roba je na kraju uvijek skuplja za kupca jer nema odgovarajuću kvalitetu, a zaštitna oprema je bitan element cjelokupne  zaštite na radu  svakog poslodavca.“

vrh stranice
vrh stranice