Poduzetnici budućnosti: Elektrotehničkoj školi iz Splita uručena nagrada HUP-a za projekt „Peak“

13.11.2018.

13. studenoga 2018., u prostorijama Elektrotehničke škole Split, svečano je dodijeljena nagrada Hrvatske udruge poslodavaca  „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Elektrotehničke škole za projekt Peak.  Nakon kraćeg obraćanja ravnatelja škole Igora Radanovića, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split Vesna Ivić-Šimetin  ukratko je okupljenim učenicima predstavila projekt Poduzetnici budućnosti

O samom projektu govorio je njegov kreator Ivan Pavao Lozančić, a nakon toga je predsjednik Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija i direktor tvrtke Petason, Zdravko Plazonić govorio o svom poduzetničkom putu te o važnosti ulaganja u obrazovanje i mlade generacije koje tek dolaze i na kojima ostaje budućnost zemlje.

Hrvatska udruga poslodavaca je povodom obilježavanja 25. obljetnice početka rada, u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenula natječaj namijenjen srednjim školama Republike Hrvatske, timovima učenika i nastavnika, u kojem je nagradila njihove najbolje poduzetničke projekte i ideje. Na natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna, pristiglo je 175 radova timova učenika i njihovih mentora, a HUP je nagradio ukupno 25 projekata u tri kategorije.

Među pet najboljih projekata timova srednjih škola, sa 10.000 kuna je upravo Elektrotehnička škola Split sa projektom Peak. Peak osmišljen s ciljem smanjenja broja nestalih planinara. Radi se o mobilnoj aplikaciji koja omogućava korisniku pristup velikom broju točnih i preciznih karata na kojima su označeni svi planinarski putovi, smještaj i skloništa. Priznanje voditelju projekta Ivanu Pavlu Lozančiću uručio je Zdravko Plazonić koji je tom prilikom kazao:  „Uspjeh ne dolazi sam, iza njega stoji učenje i trud, a to se ovom prilikom i prepoznalo.“ Plazonić je nagradio članove projektnog tima i sa poklon paketima tvrtke Petason.

Ravnatelj škole mr.sc. Igor Radanović je pohvalio entuzijazam i ideje svih učenika i njihovih mentora koji sudjeluju u brojnim projektima, te izrazio nadu da će i njihova imena jednog dana ući u povijest Elektrotehničke škole. 

vrh stranice
vrh stranice