Poduzetnici budućnosti: dodjela nagrade Školi za primjenjenu umjetnost u Rijeci

20.11.2018.

9. studenoga 2018., u Rijeci, u prostorijama Škole za primjenjenu umjetnost , svečano je dodijeljena nagrada Hrvatske udruge poslodavaca  „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Škole za primjenjenu umjetnost i Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo za poduzetnički projekt "Tako lako!"

 Projekt „Tako lako!“ osmišljen je kao pomoć u crtanju svega što jedna (mlada) glava može osmisliti. Zamišljen je u formi šablona koje sadrže osnovne geometrijske likove, te prijedloga jednostavnijih crtačkih vježbi (u formi malog priručnika). Namijenjen je svima koji imaju želju naučiti crtati, ali ne na način da slijepo oponašaju, već im nudi mogućnost stvaranja bezbrojnih kombinacija i varijacija. Za korištenje „Tako lako!“ nije potrebno imati nikakvo prethodno crtačko znanje niti posebne vještine, te je kao takav prikladan već i za djecu predškolske dobi. Potrebno je slijediti jednostavne upute iz priručnika, koristiti točno određene geometrijske likove iz šablone kako biste dobili crtež kakav ste oduvijek željeli.

Korištenje šablona bilo kojeg tipa, jača fine motoričke sposobnosti pojedinaca. Bezbrojne varijacije i kombinacije geometrijskih predložaka sa šablona omogućuju razvijanje kreativnosti, usredotočenosti, jačanje fokusa, eksperimentiranje, istraživanje i radost umjetničkog izraza.

Nagrade mentorima i učenicima nagrađenih škola dodijelili su Gordana Nikolić, članica Izvršnog odbora HUP-a Rijeka i Nenad Seifert direktor HUP-a Rijeka koji su naglasili kako je za budućnost Hrvatske važno raditi na poticaju poduzetništva osobito među mladima. Promocija poduzetništva je jedan od strateških ciljeva HUP-a, pa smo i ovim natječajem nastavili raditi na toj promociji, okrećući se mladima u kojima, vjerujemo, leži ogroman poduzetnički potencijal.
vrh stranice
vrh stranice