Plaćanje u djelatnosti socijalne skrbi

17.12.2013.

Predstavnici HUP-Koordinacije socijalne skrbi održali su 17. prosinca 2013. sastanak s predstavnicima Ministarstva socijalne politike i mladih, a vezano uz kašnjenje uplata plaća privatnim ustanovama socijalne skrbi.

Privatnim ustanovama socijalne skrbi za mjesec listopad 2013. uplaćen je samo dio potraživanja, a iz obavijesti Ministarstva koje su ustanove zaprimile bilo je neizvjesno kako će ići daljnji kontinuitet plaćanja što obzirom na sve obveze koje su ustanove dužne podmiriti u zakonskom roku (dobavljačima, štićenicima, zaposlenicima) dovodi ustanove u izuzetan problem.

Predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih pomoćnica ministrice Mihaela Matokanović Džimbeg, Ivančica Mamek Jagić načelnica Sektora za ugovaranje usluga, projekte i programe i Josip Masnić, načelnik Sektora za proračun i financije naveli su da će plaćanje za listopad i studeni 2013. biti u ponedjeljak 23. prosinca 2013. te da će ostala plaćanja biti uredna.

U ime HUP-Koordinacije socijalne skrbi sastanku su prisustvovale Dubravka Lekić, predsjednica Koordinacije, Kornelija Videc, članica i Marijana Filipić, direktorica granskih udruga.
vrh stranice
vrh stranice