Peti sajam poslova u Osijeku

30.03.2012.

Na petom osječkom sajmu poslova koji se održao 30. ožujka 2012. godine u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područne službe Osijek u suradnji s partnerima a u sklopu Projekta Co-operate - Labour market model program along the Drava (IPA Prekogranični program Mađarska-Hrvatska), održan je za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije i prekogranične partnere iz Mađarske okrugli stol „Prekogranična partnerstva za zapošljavanje“.
Okrugli stol – Prekogranična partnerstva za zapošljavanje

Cilj okruglog stola je bio primjerima dobre prakse s obje strane granice, inicirati razvoj formalnog Prekograničnog partnerstva za zapošljavanje (Prekogranična strategija razvoja ljudskih potencijala 2013-2020) te su na istom sudjelovali svi lokalni članovi, kao i predstavnici HUP Reg. Ureda Osijek.

Sajam poslova se održavao pod geslom „Na sajam po posao – na sajam po radnika“, te je ove godine okupio 34 poslodavca i 31 obrazovnu ustanovu sa više od 2000 posjetitelja a ponuđeno je bilo 652 slobodna radna mjesta. Najviše poslova se odnosi na turizam i sezonski rad u ugostiteljstvu.

U Osječko-baranjskoj županiji je u veljači bilo evidentirano 35.097 nezaposlenih osoba.
vrh stranice
vrh stranice