Otvoren natječaj za edukaciju mladih - START ME UP 2012

14.09.2012.

Na konferenciji za novinare u prostorima Istarske županije predstavljen je program koji već drugu godinu za redom provodi START-UP Udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi, u suradnji sa Istarskom županijom, Hrvatskom udrugom poslodavaca Podružnica Rijeka i OET „dr. Mijo Mirković". Program su predstavili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić, voditeljica projekta START-UP Udruge Ana Došen, direktor HUP Podružnice Rijeka Nenad Seifert te zamjenica pročelnika OET „dr. Mijo Mirković" Pula, dr.sc. Danijela Križman Pavlović.
Edukacijski programi održavat će se tijekom listopada, studenog i prosinca 2012.g, a provode se u svrhu promicanja poduzetničke kulture među mladima, jačanja povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora kao i jačanja konkurentnosti mladih na tržištu rada. Sudjelovanjem na predavanjima i radionicama polaznici će biti u mogućnosti usvojiti temeljna poslovna znanja i primjere iz prakse te će imati priliku upoznati se sa radom značajnih tvrtki regije i njihovim načinom odabira kadrova.

 Polaznicima će se predstaviti Adris grupa d.d., Holcim Koromačno, Uniline d.o.o., Istra informatički inženjering, Agenor Automatika d.o.o., Laser Line d.o.o. itd., ali i potporne institucije i to IDA, HGK Pula, Obrtička komora, HUP i Istarska županija.

Ciljna skupina su studenti i studentice završne godine preddiplomskog i diplomskog redovnog studija sa prebivalištem na području Istarske županije te mladi s visokom stručnom spremom bez radnog iskustva ili koji imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, sa prebivalištem na području Istarske županije.
Polaznici koji iskažu interes za daljnjom suradnjom uključit će se u KLUB ‘‘GENERACIJA Y’’ kojeg vodi Udruga START-UP.

Aktivnosti kluba koncentriraju se na networkingu i daljnjem usavršavanju te usvajanju novih znanja. Jedna od prednosti programa je i lakše zapošljavanje mladih - od 18 polaznika prošlogodišnjeg programa čak 13 je zaposleno ili volontira u nekim od lokalnih samouprava. Program u potpunosti financira Istarska županija, a programom će biti obuhvaćeno dvadeset polaznika bez ikakve naknade.

Natječaj za polaznike objavljen je 30. kolovoza 2012. na stranicama START- UP Udruge, Istarske županije i OET ‘‘dr. Mijo Mirković’‘, a rok za prijavu je 20. rujna 2012.
vrh stranice
vrh stranice