Osnovano Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije

07.02.2020.

U Šibensko-kninskoj županiji je svečano osnovano Gospodarsko-socijalno vijeće. Sporazum o osnivanju svečano su potpisali predstavnici socijalnih partnera župan Goran Pauk, Vesna Ivić Šimetin i Marina Paškalin. 

Tom prilikom je Župan Pauk istaknuo važnost savjetodavne uloge lokalnog gospodarsko-socijalnog vijeća: „Ovaj sporazum se potpisuje radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike te poticanja, sklapanja i primjene kolektivnih ugovora.“ Vesna Ivić Šimetin se osvrnula na značaj socijalnog dijaloga, napominjući kako će kroz ovo tijelo socijalni partneri kvalitetnije obrađivati zajedničke teme radi doprinosa razvoju gospodarstva i lokalne zajednice. Vedran Uranija je zahvalio Županiji na potpisivanju Sporazuma, što je ujedno i poziv drugim županijama da to naprave, budući je socijalni dijalog temeljna i elementarna stvar za demokraciju.

Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije ima devet članova, po tri od svakog socijalnog partnera. Predstavnici Šibensko-kninske županije su Nikola Blažević, Marlena Floigl i Nikola Mihaljević. Hrvatsku udrugu poslodavaca Podružnicu Dalmacija predstavljaju Vesna Ivić Šimetin, Nella Slavica i Roko Vuletic. Predstavnici sindikata su: Milena Alač, Nezavisni hrvatski sindikat, Vedran Uranija, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Marina Paškalin, Matica hrvatskih sindikata. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika izabrani Nikola Blažević je istaknuo: „Htio bi da u našem radu dominiraju dvije ključne riječi, partnerstvo i dijalog i da ćemo sve teme obrađivati u tom duhu“. Potpredsjednice su ispred HUP-a Nella Slavica, a ispred sindikata Marina Paškalin.

vrh stranice
vrh stranice