Osnovana Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića

18.12.2019.

U HUP-u je 18. travnja 2019. godine osnovana Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića koja će djelovati pod HUP-Udrugom prehrambene industrije i poljoprivrede. 

Dana 18. travnja 2018. godine osnovana je Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića. Koordinaciju čine tvrtke članice: Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Badel 1862 d.d., Diageo Croatia d.o.o., Pernod Ricard d.o.o., PPD Croatia d.o.o., G3 Spirits d.o.o. i Stock d.o.o. Za predsjednika Koordinacije izabran je Zoran Maksić (Diageo Croatia), a za dopredsjednike su izabrani Matjaž Toplak (Pernod Ricard) i Mirjana Brlečić Bujanić (Coca-Cola HBC). 

Koordinacija je osnovana iz potrebe tvrtki za ujedinjavanjem sa svrhom promicanja zajedničkih interesa i djelovanja na: područjima izmjena zakonskih odredaba koje se odnose na alkoholne proizvode; u svrhu promicanja odgovornog ponašanja potrošača pri konzumaciji alkohola; promicanja tradicionalnih domaćih i međunarodnih proizvoda, smanjenja crnog tržišta alkoholnim pićima te drugim pratećim aktivnostima. Naglašava se i važnost ujedinjenja i snage industrije da djeluje zajednički u dobrim i kvalitetnim odnosima. Koordinacija je odlična prilika za suradnju i pojednostavljenje poslovanja domaćih i europskih tvrtki na oba tržišta na čemu će se aktivnosti za i bazirati.

vrh stranice
vrh stranice