Osnivanje udruge grafičara i nakladnika

18.07.2014.

U HUP-u osnovana je nova Udruga grafičara I nakladnika koja će na jednom mjestu okupiti ključne tvrtke iz grafičke i nakladničke djelatnosti u RH. Osnivačka sjednica održana je 17.07. u prostorijama HUP-a na kojem su održane temeljne točke vezane uz osnivanje 30-te granske udruge. Udruga je osnovana s ciljem kvalitetnijeg organiziranja na tržištu, zaštite prava i interesa tvrtki iz područja nakladničkog i tiskarskog poslovanja, ali i jače artikulacije interesa i problema djelatnosti pred relevantnim institucijama u Hrvatskoj i na razini EU. 
Tijekom sjednice usvojen je Statut Udruga kao temeljni akt Udruge te izabrano upravljačko tijelo Udruge koje će biti u sljedećem sastavu Franjo Beser iz Grafičara, predsjednik Udruge Sanja Pušec Mukavec iz Radin printa, dopredsjednica, Gordan Miler iz Grafičkog zavoda Hrvatske, dopredsjednik te članovi Izvršnog odbora Miljenko Krznar iz HON ING-a i Danijel Kerš iz Kerschoffseta. U diskusiji članova prepoznate su i glavne smjernice rada Udruge koje će se dodatno obraditi na prvoj sjednici Izvršnog odbora.

Kroz zajednički rad članova Udruge grafičara i nakladnika želi se aktivno sudjelovati u svim procesima kreiranja gospodarskih i sektorskih politika koje utječu na razvoj ovog tržišta što im omoguće HUP kao najbolja platforma za promicanje interesa hrvatskih poslodavaca i poduzetnika.
vrh stranice
vrh stranice