Organizacijska trasformacija - raditi u sustavu ili na sustavu,

15.10.2019.

Danas, 15. listopada, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je radionica pod nazivom „Organizacijska transformacija – raditi u sustavu ili na sustavu“ pod vodstvom Dijane i Viktora Vetturelli, koji su radionicu započeli kratkom vježbom kreativnosti te riječima: „Ne želimo vam danas dati odgovor na ovo pitanje, već vas potaknuti na razmišljanje izvan okvira poznatog.“

Tijekom uvodne prezentacije, govorilo se o poželjnim osobinama zaposlenika, komunikaciji i sferama organizacijske transformacije, te o dva glavna organizacijska sustava, od kojih je jedan onaj piramidalni, hijerarhijski a drugi onaj koji organizacije polako prepoznaju kao produktivniji i polako preuzimaju, tj. sustav u čelijama. Prema Vetturellijima, jedan nije bolji a drugi lošiji, pristup je vrlo individualan za svaku organizaciju.

Nakon kratke stanke, započela je interaktivna radionica u stilu tzv. „Fishbowla“ koja je svim sudionicima pružila priliku da sudjeluju u vrlo živoj i poticajnoj raspravi. Tražili su se odgovori na pitanja:

  • Koja je svrha organizacijske transformacije?
  • Tko je odgovoran za transformaciju? i
  • Koje su prepreke uspješnoj transformaciji?
vrh stranice
vrh stranice