Orbico i indonezijski Global Putra International osnovali joint venture

16.09.2013.

Branko Roglić, vlasnik najveće domaće distribucijske tvrtke Orbico i Sumadi Kusuma, vlasnik indonezijske logističke tvrtke Global Putra International, potpisali su u četvrtak ugovor o formiranju 'joint venture' poduzeća Orbico Global.
Kako su najavili tom prilikom, ovo je prva od tri planirane 'joint venture' tvrtke dvojice poduzetnika, a osim u Zagrebu, dogovoreno je osnivanje tvrtki pozicioniranih u Jakarti i Hong Kongu.
Na predstavljanju zajedničke poslovne suradnje u Zagrebu Kusuma je istaknuo ambicije širenja svog biznisa na europsko tržište te planove daljnjih ulaganja u Hrvatsku. Kusuma je izrazio zanimanje za kupnju Zračne luke Osijek, a zanimljive su mu i morske luke Rijeka i Ploče, koje vidi kao ključne u uspostavi trgovačkog puta između Indonezije i Kine s jedne te zemalja Europske unije s druge strane. Kusum je naglasio da je cilj ove suradnje promovirati trgovinu između dvije zemlje, predstaviti hrvatske proizvode u Indoneziji, ali i indonezijske u Hrvatskoj. Poseban interes je pokazao za izvoz palminog ulja za proizvodnju biodizela u Hrvatsku.

Roglić je izrazio zadovoljstvo suradnjom s indonezijskim partnerom te je istaknuo veliki potencijal koji Hrvatska ima u privlačenju investicija. Ipak, upozorio je na lošu poslovnu klimu koja je najveća kočnica bržeg gospodarskog oporavka.
vrh stranice
vrh stranice