Okrugli stol ''Financijskom pismenošću do zadovoljnijih građana''

13.03.2015.

Okruglim stolom ''Financijskom pismenošću do zadovoljnijih građana'' koji je održan u ponedjeljak, 09. ožujka u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, započelo je obilježavanje Svjetskog tjedna novca, Global Money Weeka i Europskoga tjedna novca, European Money Weeka.
Na okruglom stolu , osim organizatora Ministarstva financija i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovale su i ostale državne institucije koje prate ovo područje kao što su Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga i Hrvatska narodna banka, koje su predstavile svoje aktivnosti vezane uz financijsko obrazovanje i stjecanje financijskih kompetencija. Predstavljeni su i novi dokumenti: Strateški okvir financijske pismenosti i Akcijski plan provedbe koji su objavljeni početkom ove godine.

Kako veliku ulogu u promicanju financijske pismenosti građana i ostalih sudionika u društvu imaju i stručne udruge, svoj doprinos u tome istaknuli su i ostali predstavnici sljedećih institucija koji su bili sudionici okruglog stola: Zoran Bohaček iz Hrvatske udruge banaka, Hrvoje Pauković iz Hrvatskog ureda za osiguranje, Sanja Smoljak Katić iz Hrvatske udruge poslodavaca i Melita Marčeta iz Zagrebačke burze.

Također, navedene udruge su i partnerske organizacije HUP-a te u svojim aktivnostima već duži niz godina promiču važnost financijske edukacije.
HUP je u svojoj prezentaciji istaknuo važnost uloge HUP-a kao uvaženog socijalnog partnera na domaćoj tripartitnoj sceni i istaknuo značaj financijske edukacije kao preduvjet uspješnog poduzetništva.

Obilježavanje manifestacija Svjetskog tjedna novca i Europskoga tjedna novca odvija se od 9. do 17. ožujka te sve aktualnosti HUB-a, HUO-a i Zagrebačke burze možete popratiti na sljedećim linkovima:

http://www.hub.hr/hr/financijska-pismenost
http://www.huo.hr/hrv/financijska-pismenost/91/
www.zse.hr

Pogledajte prigodni film:
http://youtu.be/WLBjbIuVbZM
vrh stranice
vrh stranice