Održane radionice za poslodavce u sklopu Inicijative privatnog sektora za mlade

11.11.2019.

Danas su se u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, u sklopu uspješnog višegodišnjeg projekta Inicijativa privatnog sekora za mlade, održale radionice, za poslodavce i mentore s jedne strane, i za studente i karijerne savjetnike s druge strane, obje u suradnji s Adeccom.

Poslodavci i budući mentori na radionici su naučili kako se bolje pripremiti za studente koji dolaze u organizaciju na praksu ili studentski rad, te kako osmisliti program za njih, što uključuje projekte, mentorstvo i razvoj. Danas je važno iskustvo svakog zaposlenika pa tako i studenata jer taj Employee (Student) Experience bitno utjeće na brand organizacije na tržištu.

Studenti i karijerni savjetnici bavili su se razvojem karijernog plana, koji je proaktivno upravljan, usklađen s osobnim kompetencijama i potrebama na tržištu. Na kraju radionice, svaki je student otišao s gotovim planom i dodatnim zadacima što i kako treba konkretno raditi na svojem razvoju karijere.

Na radionicama smo predstavili i rezultate pilot istraživanja provedenog u suradnji s CareerCentrom i tvrtkom Posao na dlanu krajem 2018. godine o zadovoljstvu i ukupnom iskustvu mentora i studenata na praksi kod naših članica i partnera u Inicijativi privatnog sektora za mlade, te najavili novo veliko istraživanje koje će za cilj imati poboljšati kako iskustvo studenata tako i njihovih mentora i poslodavaca. Novo ćemo istraživanje provesti do kraja ove, a rezultate predstaviti početkom sljedeće godine na velikoj konferenciji Inicijative privatnog sektora za mlade.

INICIJATIVA PRIVATNOG SEKTORA ZA MLADE

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenuli su u listopadu 2016. godine Inicijativu privatnog sektora za mlade (PSYI), koja:

  • omogućuje studentima kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima kao i mogućnosti mentorstva za vrijeme prakse;
  • potiče suradnju poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja;
  • omogućuje poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika.

U Inicijativu je uključeno 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki, i 40 obrazovnih institucija diljem Hrvatske. Tijekom 2017. i 2018. godine poslodavci uključeni u Inicijativu primili su preko 350 studenata na praksu, a neki su se nakon završetka studija i zaposlili kod istog poslodavca. Uz financijsku potporu EBRD-ovog Tajvanskog poslovnog sektora za tehničku suradnju, krajem ožujka 2018. godine pokrenuta je II. faza Inicijative, koja se provodi od travnja 2018. i u sklopu koje se održavaju i radionice na teme:

Za studente – osobni branding, kako se predstaviti poslodavcu, napisati dobar CV, kako koristiti društvene mreže u traženju zaposlenja

Za poslodavce i mentore u tvrtkama - kako se pripremiti za studenta, mentoring vs coaching, kakav projekt dati studentu za vrijeme prakse

Za karijerne djelatnike na fakultetima - kako prepoznati talent, kako voditi studenta prema njegovom karijernom putu.

Na web stranici Inicijative za mlade objavljena su 3 priručnika – za poslodavce, za studente i za karijerne savjetnike na fakultetima, a zbog velikog interesa susjednih zemalja za implementacijom sličnog programa, ove smo godine izradili i veliki regionalni priručnik (spoj ova tri posebna priručnika) kojim će se uz pomoć EBRD-ja Inicijativa proširiti na susjedne države.

vrh stranice
vrh stranice