Održana završna konferencija projekta „LOKO LAG - Održivi razvoj ruralnog područja“

24.06.2020.

Dana 24. lipnja 2020. godine u Nijemcima je održana završna konferencija projekta LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, uz partnere: Hrvatska udruga poslodavaca - Regionalni ured Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Općina Jarmina. Ukupna vrijednost projekta 871.351,05 kuna, a projekt traje jednu godinu.

U okviru projekta, razvijena je aplikacija RuralNET čija je svrha povezivanje poslodavaca i posloprimaca radi obostranog zadovoljstva kako u pronalaženju kvalitetnih i sposobnih radnika tako i pronalaženju kvalitetnih poslova za nezaposlene. Također namjenjena je prije svega za korištenje u području LAG-a te se može koristiti za cijelo područje Republike Hrvatske.

Osim RuralNet aplikacije projektom se educiralo 56 osoba koje aktivno traže posao te su osnovne škole koje su na području LAG -a Bosutski niz, točnije njih 14, dobile dronove, a njihovih 140 učenika prošli edukaciju za rad sa dronovima i Arduino setovima.

vrh stranice
vrh stranice