Održana sjednica Savjetodavnog vijeća HZZ Područnog ureda Vukovar

21.11.2012.

U Vukovaru, 21. studenog 2012. godine održana je sjednica Savjetodavnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Vukovar. Na sjednici se raspravljalo o stanju na tržištu rada, promjenama uvjeta kriterija u provedbi mjera iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja te o Centru za savjetovanje i razvoj karijere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Otvoren centar za savjetovanje i razvoj karijere u Vukovaru


Ukupna registrirana nezaposlenost u Republici Hrvatskoj u listopadu je bila u porastu 7,2 % u odnosu na rujan ove godine, a 13,5 % u odnosu na listopad prethodne godine. Na području grada Vukovara u evidenciji nezaposlenih krajem listopada bilježen je porast od 2,7% u odnosu na mjesec rujan ove godine, a 19,5 % u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Kada su u pitanju mjere aktivne politike zapošljavanja, promjene se odnose na uvjete u mjeri Sufinanciranje samozapošljavanja nezaposlenih osoba koju su do sada mogle koristiti osobe koje su minimalno 6 mjeseci bile prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba, dok je trenutno ta mjera dostupna svima koji su prijavljeni u evidenciju, a uvjeti vezani za mjeru Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa su promijenjeni u dijelu koji se odnosi na vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih (duže od 30 dana), te evidentirani staž u mirovinskom osiguranju do jedne godine u struci za koju se veže osposobljavanje.

HZZ Područni ured Vukovar izgradio je i opremio Centar za savjetovanje i razvoj karijere sredstvima donacije Hrvatske banke za obnovu i razvitak, povodom njihove dvadesete godišnjice rada. Centar za savjetovanje i razvoj karijere će, po uzoru na rad takvih centara u zemljama Europske unije, osigurati nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, te učenicima i studentima, razvijanje kompetencija za upravljanje karijerom.
vrh stranice
vrh stranice