Održana radionica „SUŽIVOT S COVID19 – Bolesti u vezi s radom“

21.10.2021.

Jučer je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca pod pokroviteljstvom EU-OSH-a održan seminar/webinar na temu „SUŽIVOT S COVID 19 – Bolesti u vezi s radom“

Uvodno su se sudionicima obratili Marina Borić – načelnica Sektora zaštite na radu, MROSP,  Boris Antunović – predstavnik HUP-Koordinacije tvrtki koje se bave zaštitom na radu te Admira Ribičić – direktorica Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove.

Kratka izlaganja s popratnim prezentacijama održali su Miroslav Babić, Voditelj Službe za prevenciju i nadzor ozljeda na prostorima poslodavca i međunarodnu suradnju, DIRH, na temu primjena u praksi novog Pravilnika o statodinamičkim naporima.

Prim.dr.sc. Jelena Macan, dr.med., IMI, imala je izlaganje na temu mišićno-koštani poremećaji, a prim.dr.sc. Azra Huršidić Radulović, dr.med. upoznala je sudionike s rezultatima Ankete o statodinamičkim i psihofizičkim naporima kod rada od kuće u vrijeme pandemije COVID19.

Gđa. Sanja Varlaj, mag.oec., NLP Master, practitioner & business coach, predstavila je svoje  istraživanje na temu uloge korporacijskih vrijednosti i korporacijske kulture u vrijeme pandemije COVID 19, a g. Mario Aunedi Medek, predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću predstavio je prvi puta u javnosti članovima HUP-a materijal pod nazivom „Radna sredina i mentalno zdravlje u Republici Hrvatskoj – Smjernice za poslodavce, zaposlene i menadžere.“

Nakon izlaganja slijedila je panel rasprava na temu „Suživot s COVID-om – Iskustva poslodavaca“ koju je moderirao Boris Antunović, a sudjelovale su: gđa Ines Vranješ Radovanović,  iz Grawe Hrvatska d.d., gđa Valerija Blašković iz Og Grafika d.o.o. i gđa Manuela Picard   iz  „Manuela Picard Brows & Beauty“ koje su s polaznicima podijelile svoja iskustva i načine na koje su se njihove tvrtke prilagodile i odgovorile na izazov suživota s COVID 19.

vrh stranice
vrh stranice