Održana radionica HDTP-a i HUP-a: “Izazovi otvaranja tržišta zemaljskih usluga na zračnim lukama u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj”

09.09.2019.

U Zagrebu je 6. rujna 2019., u organizaciji Hrvatskog društva za transportno pravo u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), održana radionica na temu „Izazovi otvaranja tržišta zemaljskih usluga na zračnim lukama u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj”. Na radionici su sudjelovali predstavnici triju najvećih zračnih luka u RH (Zagreb, Split i Dubrovnik), koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i predstavnici akademske zajednice.

Uvodna predavanja o pravu EU-a i RH koje uređuje ovo pitanje, praksi Europskog suda vezanog uz ovo područje i iskustvima drugih država govorili su vodeći stručnjaci iz zemlje i inozemstva: dr. Steven Truxal, docent zračnog prava i prodekan na Sveučilištu City u Londonu, prof. Jasminka Pecotić Kaufman s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ana Kapetanović, dipl. iur., voditeljica Odjela zrakoplovnog prava i međunarodnih odnosa u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo. 

Dinamična rasprava i brojna pitanja, te razmjena iskustava između sudionika radionice pokazali su svu složenost ove problematike i brojne izazove koji pred domaćim zračnim lukama i HACZ-om stoje u narednom periodu, ali i povezali sudionike – članove HDTP-a I HUP-a – međusobno, te ih potaknuli na organizaciju nastavka ovakvog formata edukacija i na druge važne teme. Radionicu su financijski podržali Međunarodna zračna luka Zagreb, Zračna luka Split i Zračna luka Dubrovnik. HDTP je i ovom radionicom dokazao da pruža snažnu stručnu pravnu podršku radu transportne industrije, čemu svjedoče i pozitivne reakcije polaznika i interes za nastavkom suradnje.

vrh stranice
vrh stranice