Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije

09.11.2021.

Uz nazočnost predstavnika  Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Splitsko-dalmatinske županije, u ponedjeljak, 08. studenoga 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije koju je vodio Stipe Čogelja, dožupan Splitsko-dalmatinske županije. Na sjednici je za predsjednika jednoglasno izabran Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i direktor tvrtke Petason, a za dopredsjednike su izabrani predstavnik Županije Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban i predstavnica Nezavisnih hrvatskih sindikata Ivanka Kujundžić.

Čestitajući predsjedniku na izboru dožupan Stipe Čogelja je kazao „ Svaki socijalni partner ima svoje projekte i aktivnosti, ali kroz Gospodarsko-socijalno vijeće možemo zajednički djelovati  na poboljšanje poduzetničke klime, zdravstvenu, socijalnu i poreznu politiku,  obrazovanje i tržište rada u interesu razvoja županije“.

U nastavku sjednice, Renato Jerončić iz HZZ-a Područnog ureda Split je održao prezentaciju „Obilježja tržišta rada Splitsko-dalmatinske županije“ te trendove zaposlenosti i nezaposlenosti. Iako možemo biti zadovoljni sa statistikom koja ukazuje na pad  nezaposlenosti, zabrinjavajuće je da je 2014. do kraja 2021. godine ukupan broj srednjoškolaca manji je za 3617.

Zdravko Plazonić, novi predsjednik GSV-a zahvalivši na izboru, kazao je kako ima namjeru intenzivirati rad vijeća te sazivati češće sjednice. Također je kazao kako funkciju predsjednika shvaća ozbiljno, da želi samom GSV-u dati veći značaj kakav ovo vijeće i zaslužuje te da želi uspostaviti komunikaciju i sa Gospodarsko-socijalnim vijećem na nacionalnom nivou.

vrh stranice
vrh stranice