Održana konferencija HR Business Arena 2014

30.09.2014.

Infoarena grupa pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca i Europske banke za obnovu i razvoj 30.09.2014 organizirala je HR konferenciju, HR Business Arenu 2014. Povod areni je sve-prisutna ekonomska kriza čijim su djelovanjem najviše ugroženi oni s manjkom radnog iskustva ili neadekvatne razine obrazovanja što velikim dijelom obuhvaća mlade.

Arenu je uvodnim govorom započela Gđa. Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava koja je nešto više ispričala o mjerama i reformama koje Ministarstvo rada pokreće kako bi smanjilo visoku nezaposlenost mladih te je ovom prilikom sve prisutne upoznala sa realnim brojkama koje pokazuju kako, iako stanje nije idealno, nije niti toliko loše.
G.Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta detaljnije je ispričao u kojem će smjeru ići promjene na području obrazovnog sustava te naglasio kako je sve veća pažnja usmjerena na cjeloživotno obrazovanje.

U ime poslodavaca na Areni je sudjelovao i g. Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca koji je iznio stavove poslodavaca oko novog Zakona o radu te neusklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada te je poručio kako radna mjesta čuvaju samo vještine pojedinca. Istaknuo je važnost cjeloživotnog obrazovanja kao jedinog načina održavanja kompetitivnosti na tržištu rada.

Specijalni gost konferencije istaknuti je znanstvenik i akademik g. Ivo Šlaus koji je ovom prilikom prezentirao globalne trendove te ponudio neke ideje kako smanjiti jaz između obrazovnog sustava i potreba tržišta rada. Nezaposlenost je istaknuo kao najveći problem, ne samo Hrvatske već cijele EU. Profesor Šlaus smatra kako sigurnost radnog mjesta garantira samo sposobnost brzog učenja i sposobnost brzog mijenjanja te je naglasio kako su inertnost i inovativnost za njega ključni faktori uspjeha!
vrh stranice
vrh stranice