Održana izborna skupština HUP-a Podružnice Dalmacija

30.09.2009.

30. rujna 2009., u splitskom hotelu Park, održana je Izborna skupština HUP-a Podružnice Dalmacija. Na Skupštini su izabrani slijedeći članovi Izvršnog odbora: Hrvoje Marušić, predsjednik , Dental centar Marušić d.o.o. iz Splita,Trpimir Renić, Dalmacijacement d.d. iz Kaštel Sućurca, Goran Prgin, NCP Remontno brodogradilište d.o.o. iz Šibenika, Luka Mitrović , Auto centar Mitrović d.o.o. iz Zadra, Mato Đurović , Esculap – Teo d.o.o. iz Dubrovnika, Joze Tomaš, Potestas d.o.o. iz Splita, Nikša Prnjak – Tadi klima d.o.o. iz Splita, Ivan Rudenjak, Ragusa d.o.o. iz Dubrovnika i jedina žena u Izvršnom odboru Mira Hajdić, Elekta C d.o.o. iz Splita. Članovi su za predsjednika Izvršnog odbora izabrali Hrvoja Marušića
pročitaj više
30. rujna 2009., u splitskom hotelu Park, održana je Izborna skupština HUP-a Podružnice Dalmacija. Na Skupštini su izabrani slijedeći članovi Izvršnog odbora:

Hrvoje Marušić, predsjednik , Dental centar Marušić d.o.o. iz Splita,Trpimir Renić, Dalmacijacement d.d. iz Kaštel Sućurca, Goran Prgin, NCP Remontno brodogradilište d.o.o. iz Šibenika, Luka Mitrović , Auto centar Mitrović d.o.o. iz Zadra, Mato Đurović , Esculap – Teo d.o.o. iz Dubrovnika, Joze Tomaš, Potestas d.o.o. iz Splita, Nikša Prnjak – Tadi klima d.o.o. iz Splita, Ivan Rudenjak, Ragusa d.o.o. iz Dubrovnika i jedina žena u Izvršnom odboru Mira Hajdić, Elekta C d.o.o. iz Splita. Članovi su za predsjednika Izvršnog odbora izabrali Hrvoja Marušića
Marušić je izrazio svoju spremnost da predano radi u interesu članstva i poduzetništva općenito. On je tom prilikom kazao da će se sjednice Izvršnog odbora kao i konferencije za novinare održavati često i redovito uz veću medijsku prisutnost.

Dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora Zvonko Kotarac, Dal koning d.o.o. Split nastavit će svoj rad u HUP-u kao član Vijeća članova HUP-a.

Na Skupštini su jednoglasno usvojeni Izvještaj o radu za 2008-2009. te Program rada za 2010. godinu. Čekajući rezultate glasovanja, predsjednik IO Zvonko Kotarac započeo je diskusiju o aktualnoj gospodarskoj situaciji u državi u koju su se aktivno uključili svi članovi Skupštine. Ivan Rudenjak iz Dubrovnika, kao predstavnik turističke i ugostiteljske djelatnosti je ukazao na problematiku nemogućnosti obavljanja trgovine konvertibilnim devizama kao što je euro te plaćanja isključivo u kunama što mnoge strane turiste, koji su samo u prolazu, sprečava u potrošnji. Nadalje, tu je i veliki problem vezan za izdavanje viza stranim turistima, do kojih mnogi od njih izrazito teško dolaze, a kad ih i dobiju one su im važeće svega četiri mjeseca, tako da mnogi turisti koji dođu kruzerima na njima i ostanu. Razgovaralo se i o ostalim problemima vezanim uz novi Zakon o radu, administrativnim preprekama i tromosti državnog aparata. Među ostalim, predloženo je da Hrvatskoj gospodarskoj komori treba oduzeti monopol tako da učlanjenje u HGK bude dobrovoljno. Da ti problemi i sugestije za njihovo rješavanje ne bi ostali samo na riječima, Hrvoje Marušić je pozvao sve članove Skupštine da se pismenim putem očituju o temama od općeg interesa poslodavaca i upute ih Izvršnom odboru Podružnice koji će ih pojedinačno i detaljno obraditi, te uputiti kroz GSV Vladi te po potrebi sazivati konferencije za novinare.

Nakon završenog Službenog dijela Skupštine, održana je konferencija za novinare na kojoj su se javnosti predstavili novoizabrani članovi Izvršnog odbora i novi predsjednik Hrvoje Marušić.
vrh stranice
vrh stranice