Održana 5. redovita sjednica Izvršnog odbora HUP Podružnice Osijek

10.12.2012.

U Požegi, u organizaciji člana Izvršnog odbora PAK Konstruktor d.o.o. iz Požege 07. prosinca 2012. godine održana je redovita sjednica Izvršnog odbora HUP-a Osijek na kojem se raspravljalo o izvješću o radu od prethodne sjednice, kao i o planu i programu rada za naredno razdoblje.

Poduzetnicima nikad teže poslovati


Time je nastavljena tradicija održavanja sjednica Izvršnog odbora u različitim županijama pod ingerencijom HUP-a Osijek. Članovi Izvršnog odbora HUP-a Osijeka jednoglasno su usvojili izvješće o radu, te su pohvalili rad ureda budući da i u prethodnom razdoblju su održani događaji na traženje članova (stručni skupovi sa aktualnom problematikom). Također, jednoglasno su članovi usvojili i plan i program rada ureda za 2013. godinu, od kojih izdvajamo: predviđen veliki broj seminara u okviru PUMA programa sa aktualnim temama, pripreme različitih događaja povodom dvadesete obljetnice djelovanja HUP-a, održavanje u svibnju iduće godine Izborne skupštine HUP Podružnice Osijek, nastavak rada u tripartitnim tijelima, itd. Time se i dalje jača značaj ureda, kako među članstvom, tako i široj javnosti.
Na sjednici se raspravljalo o teškom stanju u hrvatskom gospodarstvu kao i o iznimno lošoj situaciji u Požeško-slavonskoj županiji. Antun Petrić, član Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Osijek i ujedno član Nadzornog odbora HUP-a istaknuo je da protekla godina nikad nije bila teža za gospodarstvenike, ali i da je HBOR pogodovao gospodarstvenicima niskim kamatnim stopama na kredite, ne tražeći čak ni uobičajenu valutnu klauzulu zajma. Prema riječima Bernarda Jakelića, zamjenika glavnog direktora HUP-a, Požeško–slavonska županija može pronaći priliku za razvoj u Europskoj uniji i projektima vezanim za regionalni razvoj. Isto tako ustvrdio je da je potrebno brže rješavanje nagomilanih problema kako bi se negativni trendovi okrenuli u pozitivnom smjeru.
vrh stranice
vrh stranice