Održana 4. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Brodsko-posavske županije

29.12.2014.

Ministar Mrsić izlagao na temu borbe protiv rada na crno

U Slavonskom Brodu, dana 22. prosinca 2014. godine održana je 4. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Brodsko-posavske županije.
Nakon usvajanja zapisnika sa 3. sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća, sjednica se nastavila s izlaganjem ministra rada i mirovinskog sustava – Miranda Mrsića na temu: „2014. – Godina borbe protiv rada na crno“ koji je istaknuo kako upravo na tom području ima uspjeha, jer su promijenjene odredbe Zakona o mirovinskom osiguranju vezane uz prijavu radnika na mirovinsko osiguranje, a u tijeku su i izmjene zakona koje će omogućiti da rad u Hrvatskoj postaje jeftiniji. Istaknuo je i kako su poslodavci koji zapošljavaju radnike na crno, nelojalna konkurencija onim poslodavcima koji sukladno pravilima zapošljavaju svoje radnike, isplaćuju im plaće i doprinose.
Župan Brodsko-posavske županije - Danijel Marušić zaključio je kako je ova sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća jedna od bitnijih upravo stoga što je rad na crno velik problem kako državne tako i regionalne razine, zbog čega je i pozitivna činjenica to što je upravo ovoj sjednici nazočio ministar rada i mirovinskog sustava.
vrh stranice
vrh stranice