Održana 2. sjednica Gospodarsko – socijalnog vijeća (GSV) Ličko – senjske županije

25.04.2014.

24. travnja 2014., u Gospiću, održana je 2. sjednica Gospodarsko – socijalnog vijeća (GSV) Ličko – senjske županije.
GSV je u ovom mandatu osnovano 21. siječnja 2014., kada su socijalni partneri potpisali novi Sporazum o osnivanju Gospodarsko – socijalnog vijeća u Ličko senjskoj županiji. Na prvoj sjednici Vijeća za predsjednika je jednoglasno izabran Tomislav Užarević, predstavnik sindikata, dok su za potpredsjednike izabrani Nikola Šulentić (LSŽ) i Blaženka Jurčić (HUP).
Na sjednici su članovi Vijeća raspravljali o Izvješću o radu GSV LSŽ za 2013. koje je podnio Nenad Seifert direktor HUP-a Regionalnog ureda Rijeka. Izvješće je usvojeno jednoglasno i bez primjedbi.

Nakon prihvaćenog izviješća članovi su poslije kraće rasprave usvojili Program rada Vijeća za 2014. u kojem kao najvažnije točke ističemo Socijalni plan Županije, Zapošljavanje i donošenje politike zapošljavanja, Poslovanje gospodarskih subjekata LSŽ, Županijska razvojna strategija i Strategija razvoja turizma LSŽ.

Pročelnica županijskog odjela za gospodarstvo Ana Stilinović Rukavina upoznala je članove Vijeća s Programom i planom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije LSŽ kao i s Izvješćem o provedbi programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Županiji. Nakon duže i iznimno konstruktivne rasprave članovi Vijeća su podržali predmetne strateške dokumente.

Na kraju sjednice predsjednik Vijeća je upoznao članove Vijeća s Deklaracijom o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Ličko – senjske županije koju je na svojoj sjednici održanoj 31. ožujka 2014. Godine donijela Skupština Ličko – senjske županije te su i članovi Vijeća podržali tekst deklaracije.
vrh stranice
vrh stranice