Održan sastanak s pomoćnikom ministra zdravlja za zdravstvene usluge u turizmu

27.10.2014.

Predstavnice Hrvatske udruge poslodavaca Nevenka Kovač, predsjednica Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb, Marijana Filipić, direktorica zdravstvenih udruga i Natali Komen Bujas, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma sastale su se s pomoćnikom ministra zdravlja za zdravstvene usluge u turizmu doc. Miljenkom Bura, dr. med.
Unutar Hrvatske udruge poslodavaca djeluju HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma te HUP-Udruga privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb koje su izuzetno zainteresirane za suradnju s Zavod za zdravstvene usluge u turizmu naglasile su predstavnice HUP-a.

Ulaskom u Europsku uniju zdravstveni sustavi država članica otvoreni su građanima Republike Hrvatskoj, jednako kao i hrvatski zdravstveni sustav građanima Europske unije. Ova činjenica daje nam priliku ojačati hrvatsko gospodarstvo kroz jednu od najpropulzivnijih industrijskih grana - medicinski turizam.
  
Predstavnice HUP-a upoznale su g. Buru s do sada pokrenutim inicijativama te zaključcima Okruglog stola na temu: „Privatno zdravstvo – rješenje ili problem hrvatskog gospodarstva“. Zdravstveni sektor, naglašeno je na sastanku, mora biti prepoznat kao gospodarski čimbenik koji može dati značajan doprinos novom zapošljavanju, razvoju hrvatskog gospodarstva temeljenog na znanju i povećanju domaće konkurentnosti. Nadležno Ministarstvo zdravlja treba biti u „stvarnom životu“ inicijator novih modela suradnje između javnog i privatnog sektora u zdravstvu što bi sigurno doprinijelo provođenju reformskih ciljeva, ali bi i pomoglo diferenciranju svih zdravstvenih ustanova prema kvaliteti usluga koje pružaju, bez obzira na tip vlasništva, čime bi pacijentima bila unaprijeđena kvaliteta zdravstvene zaštite.

Pomoćnik ministra složio se s važnosti zajedničke suradnje vezano uz sva pitanja koja za cilj imaju razvoj zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.
vrh stranice
vrh stranice